Publicaties

Ons Erfdeel

Ons Erfdeel is een driemaandelijks Vlaams-Nederlands tijdschrift dat sinds 1957 bericht over alles wat er in de Lage Landen gebeurt op het vlak van taal, kunst, literatuur, geschiedenis en maatschappij. Ons Erfdeel neemt de tijd én de ruimte om onderwerpen uit te diepen, met zin voor nuance en oog voor detail. Nuchter en diepgaand, uitstekend geïnformeerd en goed geformuleerd: die richtlijn hanteren we voor al onze artikelen. Zo bieden wij onze lezers iets wat ze elders niet altijd vinden. Omdat wij geloven in inhoud en onze lezers au sérieux nemen.

Neem een abonnement

Abonneer je vandaag nog op Ons Erfdeel en krijg context bij cultuur uit de Lage Landen. Je krijgt meteen ook toegang tot alle artikelen op deze website.

/jaar voor 4 nummers
Kaft-OE2-voor
Kaft-OE2-voor
Kaft-OE2-achterkant

Ons Erfdeel N°2 2019

Ruth Joos houdt een gloedvol pleidooi voor de geesteswetenschappen en Frank Vandenbroucke legt uit dat Europese solidariteit in België en Nederland populairder is dan je zou denken.

2019 is het jaar van Bruegel en Rembrandt. Waarom blijven hun schilderijen ons fascineren?

Annette Portegies schetst de contouren van Maurice Gilliams’ kindertijd en Elsbeth Etty ziet talloze thematische verbanden in de boeken van Nicolien Mizee. En hoe zit het met die deal tussen Google Books en de Gentse universiteitsbibliotheek?

Verder portretten van Lisbeth Gruwez & Voetvolk, Alink&Plukaard, Roland Gunst en broeder Dieleman.

Wim Vandenbussche analyseert de vernieuwde visie op taalvariatie van de Taalunie en vreest dat er weinig politiek enthousiasme voor zal zijn. Henriette Louwerse beschrijft vanuit het VK hoe het verder moet met de neerlandistiek in tijden van brexit.

Tot slot lees je meer dan twintig recensies van onder andere Frank Westerman, Rachida Lamrabet, Bart Van Loo, Rob van Essen en Ilja Leonard Pfeijffer.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische betaling. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be