Publicaties

De Franse Nederlanden

Uitsnede 2 boek Vanneufville
De Franse Nederlanden Éric Vanneufville
4 min leestijd

De geschiedenis van de burgemeesters van Rijsel III

In de loop van maart worden in heel Frankrijk gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In het noorden zal vooral naar het resultaat in Rijsel gekeken worden. Blijft de huidige burgemeester aan de macht? Dit leek ons een goed moment om de geschiedenis van de burgemeesters in Rijsel te belichten. Daarvoor is de historicus Éric Vanneufville de geschikte persoon. Hij publiceerde onlangs Une petite histoire des maires de Lille, 1790-2020. In drie korte bijdragen geeft hij een synthese van deze boeiende geschiedenis.

Uitsnede 1 boek Vanneufville
De Franse Nederlanden Éric Vanneufville
4 min leestijd

De geschiedenis van de burgemeesters van Rijsel II

In de loop van maart worden in heel Frankrijk gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In het noorden zal vooral naar het resultaat in Rijsel gekeken worden. Dit leek ons een goed moment om de geschiedenis van de burgemeesters in Rijsel te belichten. Daarvoor is de historicus Éric Vanneufville de geschikte persoon.

M0776
De Franse Nederlanden Bieke Lebbe
4 min leestijd

Heilige architectuur: de passie van een verzamelaar

Een gepassioneerd verzamelaar bracht in veertig jaar tijd een kunstcollectie samen met een vijftigtal Vlaamse en Hollandse schilderijen uit de 16e en 17e eeuw die kerkinterieurs in perspectief toonden. Deze unieke collectie wordt vanaf 15 februari a.s. in het Musée de Flandre in Cassel voor het eerst in haar geheel aan het publiek getoond.

Uitsnede 3 boek Vanneufville
De Franse Nederlanden Éric Vanneufville
5 min leestijd

De geschiedenis van de burgemeesters van Rijsel

In de loop van maart worden in heel Frankrijk gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In het noorden zal vooral naar het resultaat in Rijsel gekeken worden. Blijft de huidige burgemeester aan de macht? Wij vroegen aan historicus Éric Vanneufville om de geschiedenis van de burgemeesters in Rijsel te belichten.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.