Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Een omgekeerde Orpheus en Eurydice. ‘Le Fidèle’, de derde speelfilm van Michaël Roskam
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Een omgekeerde Orpheus en Eurydice. ‘Le Fidèle’, de derde speelfilm van Michaël Roskam

(KARIN WOLFS) ONS ERFDEEL – 2018, NR 1, PP. 118-119

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Wanneer Gino (Matthias Schoenaerts) na een Porsche Supercup-wedstrijd Bénédicte (Adèle Exarchopoulos) in de pits uit haar racewagen ziet stappen, is hij onmiddellijk door haar gegrepen. Zij – bijnaam Bibi – legt haar leven in de waagschaal op het circuit; hij – bijnaam Gigi – doet hetzelfde wanneer hij met zijn roversbende gewapende overvallen pleegt. Beiden kennen de risico’s van hun vak. Beiden zijn verslingerd aan de kick. Maar dan worden ze verliefd.

Le Fidèle is na Rundskop (2011)1 en The Drop (2014) de derde speelfilm van Michaël Roskam die zich afspeelt in een crimineel circuit. Roskam gebruikt dat milieu als een arena om paradoxale grootheden – onschuld, misdaad, kwetsbaarheid, dierlijkheid, gevoelens en leugens – aan elkaar te koppelen in moderne film noirs die opvallen door hun schilderachtige authenticiteit en complexe, rauw-realistische karakterstudies.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.