Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Villa Cavrois in Croix (Roubaix) La Villa Cavrois à Croix (Roubaix)
0 Reacties
Voor abonnees

Villa Cavrois in Croix (Roubaix) La Villa Cavrois à Croix (Roubaix)

(Marc Dubois) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2006, nr 31, pp. 153-158

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De Villa Cavrois in Croix nabij Rijsel is een sleutelwerk in het œuvre van de architect Robert Mallet-Stevens. Over deze villa is onlangs een grondige studie gepubliceerd. Ondanks de be-scherming van het gebouw in 1990 werd het jaren aan zijn lot overgelaten en brachten vandalen er heel wat vernielingen in aan. Onlangs is men begonnen aan de restauratie van dit huis dat tussen 1925 tot 1936 in opdracht van de textielindustrieel Paul Cavrois werd gebouwd.
La Villa Cavrois à Croix, près de Lille, très représentative de l'œuvre de l'architecte Robert Mallet-Stevens, a récemment fait l'objet d'une étude très fouillée. Elle doit son nom à Paul Cavrois, industriel du textile qui l'a fait construire entre 1925 et 1936. Classée en 1990, mais abandonnée à son sort, la villa a été la cible de nombreux actes de vandalisme. Des travaux de restauration viennent d'y être entrepris.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.