Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Van bordkarton tot beamers. Scenografie in Nederland en Vlaanderen
0 Reacties
Voor abonnees

Van bordkarton tot beamers. Scenografie in Nederland en Vlaanderen

(Alex Mallems) Ons Erfdeel - 2005, nr 3, pp. 415-423

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Binnen het artistieke creatieproces van een toneelstuk heeft de scenograaf of theatervormgever een volwaardige plaats opgeëist naast de regisseur of choreograaf, de dramaturg en de licht- en kostuumontwerper. In Vlaanderen en Nederland zijn enkele gerenommeerde scenografen werkzaam. Jan Versweyveld, Niek Kortekaas en Johan Daenen worden in dit artikel besproken. Verder wordt ook aandacht besteed aan de scenografie in de stukken van regisseur Guy Cassiers en aan de afgestudeerden van de Vlaamse Posthogeschool voor de Podiumkunsten (Popok), die de enige opleiding theatervormgeving organiseert in Vlaanderen. Deze instelling is echter nog steeds niet structureel erkend. In Nederland bieden vier instellingen een erkende opleiding theatervormgeving aan. Toch lijkt het erop dat het Popok vanaf 2006 structureel erkend zal worden.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.