Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Taalhoffelijkheid in de grensstreek La Courtoisie linguistique dans la zone frontalière
0 Reacties
Voor abonnees
taal

Taalhoffelijkheid in de grensstreek La Courtoisie linguistique dans la zone frontalière

(Rob Boumans) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2012, nr 37, pp. 230-233

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In februari 2011 organiseerde de redactie van het jaarboek De Franse Nederlanden-Les Pays-Bas Français, samen met de steden Menen en Wervik, een colloquium over “Taal in de grensstreek”. Naar aanleiding van dit colloquium vroeg het stadsbestuur aan de auteur van deze bijdrage om een vorming uit te werken over het taalgebruik in de openbare diensten van de stad. In dit artikel geeft Boumans een verslag van deze opleiding.

En février 2011, la rédaction des annales De Franse Nederlanden – Les Pays-Bas Français, ont organisé, en collaboration avec les villes de Menin et de Wervik, un colloque intitulé « L'usage des langues dans la zone frontalière ». À l'occasion de ce colloque, l'administration communale de Wervik a demandé à l'auteur de mettre sur pied une formation concernant l'emploi des langues dans les services de la ville accueillant le public. Dans cet article, Boumans rend compte de cette formation.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.