Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Richesses des bibliothèques du Nord et du Pas-de-Calais
0 Reacties
Voor abonnees

Richesses des bibliothèques du Nord et du Pas-de-Calais

(Odette Crombez ) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1976, nr 1, pp. 149-155

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Er zijn in de departementen Nord en Pas-de-Calais weinig bibliotheken, maar er zijn wel enkele belangrijke verzamelingen. Deze zijn vooral te vinden in de universitaire bibliotheken van Rijsel en in de oude gemeentelijke bibliotheken. De meeste van deze fondsen komen uit het bezit van de vele kloostergemeenschappen en werden in 1789 door de staat in beslag genomen.

Les départements du Nord et du Pas-de-Calais comptent peu de bibliothèques mais s'enorgueillissent par contre de quelques collections importantes. On les trouve essentiellement dans les bibliothèques universitaires de Lille et dans les anciennes bibliothèques municipales. La plupart de ces fonds proviennent des biens des nombreuses communautés monastiques, confisques par l'État en 1789.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.