Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Quelle place pour le 3e port français (Dunkerque) dans l'Europe?
0 Reacties
Voor abonnees

Quelle place pour le 3e port français (Dunkerque) dans l'Europe?

(Serge Blanckaert) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1994, nr 19, pp. 33-47

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Officieel is Duinkerke de derde Franse haven. De auteur gaat na hoe de activiteiten in deze haven evolueren en voornamelijk ook wat de gevolgen zijn van de concurrentie van de Belgische havens van Antwerpen, Gent en Zeebrugge. De schrijver concludeert dat eigenlijk Antwerpen de derde haven van Frankrijk is geworden; Duinkerke werkt er echter hard aan om die positie te heroveren.

Dunkerque est officiellement le troisième port de France. L'auteur étudie l'évolution des activités de ce port et surtout l'impact de la concurrence des ports belge d'Anvers, Gand et Zeebrugge. Il en conclut que c'est en fait Anvers qui est devenu le troisième port de France; mais Dunkerque travaille d'arrache-pied à reconquérir cette position.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.