Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Ports et navires à Dunkerque au XVIIIe siècle
0 Reacties
Voor abonnees

Ports et navires à Dunkerque au XVIIIe siècle

(C. Pfister) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1983, nr 8, pp. 160-178

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De haven van Duinkerke was in de 18e eeuw een Vlaamse aangelegenheid. Belangrijke innovaties bepaalden in die eeuw het beeld van de haven, vooral de stichting van een loodsdienst was van belang. De grote meerderheid van de loodsen waren Vlamingen. Zij bepaalden welk scheepstype de haven binnenmocht. Zo verdwenen bepaalde types en werden nieuwe types steeds belangrijker.

Au XVIIIe siècle le port de Dunkerque était une affaire flamande. D'importantes innovations en déterminaient l'image: c'était surtout l'institution d'un service de pilotage qui revêtait de l'importance. La grande majorité des pilotes étaient des Flamands. Ils déterminaient le type de bateau qui pouvait accéder au port. C'est ainsi que certains types disparurent et que des types nouveaux connurent une fortune croissante.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.