Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Park van de Deûle: de groene as van Rijsel
0 Reacties
Voor abonnees
samenleving

Park van de Deûle: de groene as van Rijsel

(Paul Geerts) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2010, nr 35, pp. 101-117

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Paul Geerts stelt het Park van de Deûle voor. Dit is geen park in de traditionele zin van het woord, ook geen natuurgebied, maar eerder een soort “regionaal landschap” dat zich over meer dan 25 km langs het kanaal van de Deûle uitstrekt en tien gemeenten omvat. Het gaat niet alleen over landschaps- en natuurherstel. De initiatiefnemers wilden ook de leefkwaliteit van de lokale bewoners verbeteren, de inwoners van de Rijselse metropool een aantrekkelijke omgeving in de onmiddellijke nabijheid bezorgen en de landbouwers een economische toekomst garanderen.

Paul Geerts présente le Parc de la Deûle. Ce n'est pas un parc au sens traditionnel du mot, ni une zone naturelle, mais une sorte de « paysage régional » qui s'étend sur plus de 25 km le long de la Deûle canalisée et englobe dix communes. Il ne s'agit pas seulement de restaurer la nature et les paysages. Les initiateurs de ce projet ont aussi voulu améliorer la qualité de vie des habitants sur place, fournir aux citadins de la métropole lilloise un environnement attrayant à proximité immédiate et garantir aux exploitants agricoles un avenir économique.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.