Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Over poëzie en proza van F.L. Bastet. 'Er is een samenhang in alle dingen'
0 Reacties
Voor abonnees

Over poëzie en proza van F.L. Bastet. 'Er is een samenhang in alle dingen'

(Rudi van der Paardt) Ons Erfdeel - 1990, nr 3, pp. 396-402

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Door de recente aandacht voor zijn essayistisch werk - waaronder de biografie van Louis Couperus - is de aandacht voor de poëzie en het fictionele proza van F.L. Bastet wat getaand. Daar wil de auteur met zijn bijdrage iets aan doen. Hij bespreekt het vroege proza aan de hand van de inhoudelijke aspecten van twee novellen en een roman, en verwijst voor de poëzie naar de bloemlezing uit 1980, waarin de drie bundels uit de jaren 60 chronologisch werden opgenomen, aangevuld met poëzie uit de jaren 70. Daarna gaat hij over naar het recente werk, waarin het proza en de poëzie, net als vroeger trouwens, een grote verwantschap vertonen. Naast de bekende motieven duiken nu in beide genres satirische elementen op. Als prozaïst is Bastet overgegaan naar het genre van het korte verhaal. Al met al vormen Bastets poëzie en proza in al hun diversiteit en over de jaren heen een hechte eenheid.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.