Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Noord-Frankrijk op doek in de schilderkunst, van Corot tot Leroy – Le Nord de la France en peinture, de Corot à Leroy
0 Reacties
Voor abonnees

Noord-Frankrijk op doek in de schilderkunst, van Corot tot Leroy – Le Nord de la France en peinture, de Corot à Leroy

(Joost De Geest) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2001, nr 26, pp. 67-99

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Noord-Frankrijk is een land van schilders, die vaak uitzwermden, maar altijd iets behielden van hun eigen streek. Ze bouwden ook voort op twee prestigieuze tradities, die van de Oude Nederlanden en, sinds de 17de eeuw, die van Frankrijk. In dit artikel toont de auteur aan dat deze elementen tot in de twintigste eeuw de identiteit van de kunst in Noord-Frankrijk bepalen. Het artikel is geïllustreerd met verscheidene kleurenafbeeldingen.

Le Nord de la France est une contrée de peintres qui, quoique souvent portés à essaimer, ont toujours gardé quelque chose de leur région d'origine. Ils continuaient deux traditions prestigieuses, celle des Anciens Pays-Bas et, à compter du XVIIe siècle, également celle de la France. Dans cet article l'auteur montre que ces éléments déterminent jusqu'au XXe siècle l'identité de l'art du Nord de la France. L'article est illustré de plusieurs reproductions en couleur.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.