Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Liever de gifbeker. Over de universiteit en de markt.
0 Reacties
Voor abonnees

Liever de gifbeker. Over de universiteit en de markt.

(André Klukhuhn) Ons Erfdeel - 1999, nr 1, pp. 3-10

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De auteur stelt vast dat de universiteiten in Nederland sterk in evolutie zijn. Hij ziet drie belangrijke bewegingen: de toename van het aantal studenten, het groter maatschappelijk engagement van de universiteiten, dat zich echter vooral vertaalt in een grotere gerichtheid op de markt, en het dalen van het niveau van het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Hij geeft een kort overzicht van de recente wetenschapsgeschiedenis en komt daarbij tot de conclusie dat de samenleving zeer veel aan de wetenschap te danken heeft en dat de overheid dan ook alles moet doen om het fundamentele onderzoek en het universitaire onderwijs dat daartoe opleidt, zo vrij mogelijk te maken. Toegepast onderzoek hoort meer thuis bij beroepsopleidingen en in bedrijven.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.