Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Leven met dingen. Ontwerpen van Maarten van Severen
0 Reacties
Voor abonnees

Leven met dingen. Ontwerpen van Maarten van Severen

(Christelle Méplon) Ons Erfdeel - 2005, nr 2, pp. 203-211

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Portret van de begin 2005 overleden Vlaamse ontwerper Maarten van Severen. Van Severen was erg veelzijdig. Hij is het bekendst voor zijn meubelen, maar ontwierp ook tapijten, een rokje, bestek en hele interieurs, onder meer voor gebouwen van Rem Koolhaas. Oorspronkelijk produceerde hij zijn ontwerpen op (semi-)ambachtelijke wijze in zijn atelier, maar later werd zijn werk ook industrieel vervaardigd door bekende bedrijven als Top, Obumex of Vitra. De beste manier om Van Severen naar waarde te schatten is volgens de auteur enige tijd doorbrengen in een ruimte die door hem is ingericht. De bibliotheek van het Van Abbemuseum in Eindhoven bijvoorbeeld, waar de sfeer erg licht en luchtig is.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.