Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Les grandes écoles du Nord-Pas-de-Calais - De grandes écoles uit Nord-Pas-de-Calais
0 Reacties
Voor abonnees
De Franse Nederlanden

Les grandes écoles du Nord-Pas-de-Calais - De grandes écoles uit Nord-Pas-de-Calais

(Jean-Pierre Hillewaere) - De Franse Nederlanden-Les Pays-Bas Français- 2018, nr. 43, pp. 122-133

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Le système des grandes écoles est typiquement français. Pour les uns, ces établissements sont élitistes et à l’origine d’inégalités sociales. Pour les autres, ils répondent à un besoin et forment des cadres hautement qualifiés. Jean-Pierre Hillewaere décrit cette forme d’enseignement supérieur français, dresse le profil des élèves et présente quelques-unes de ces grandes écoles.

De grandes écoles zijn een typisch Frans verschijnsel. Voor de ene zijn het elitescholen die leiden tot sociale ongelijkheid, voor de andere beantwoorden ze aan een behoefte en leveren ze hoog opgeleide kaderleden. Jean-Pierre Hillewaere maakt een portret van deze vorm van hoger onderwijs in Frankrijk, hij schetst het profiel van de studenten en stelt ook enkele van deze grandes écoles voor.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.