Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Les consultations électorales de 1981 dans le Nord de la France
0 Reacties
Voor abonnees

Les consultations électorales de 1981 dans le Nord de la France

( C.M Wallon-Leducq, J.L Thiebault ) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1982, nr 7, pp. 169-179

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In 1981 doet zich in Frankrijk een politieke aardverschuiving voor: de socialist Mitterrand wordt president en de socialisten halen een comfortabele meerderheid in het parlement. In de regio Nord-Pas-de-Calais verliezen zowel links als rechts, maar de achteruitgang van rechts is het duidelijkst. Opvallend is de nederlaag van de communisten. De vooruitgang van de socialisten is vooral toe te schrijven aan dit falen van de communisten.

En 1981, la France connaît un glissement de terrain politique: le socialiste Mitterrand accède à la présidence et les socialistes obtiennent une confortable avance au parlement. Dans la région Nord-Pas-de-Calais, la gauche recule aussi bien que la droite, mais le recul de cette dernière est plus net. Ce qui frappe, c'est la défaite des communistes. La progression des socialistes est surtout imputable à cet effondrement communiste.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.