Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Le théâtre actuel dans la région lilloise
0 Reacties
Voor abonnees

Le théâtre actuel dans la région lilloise

(Emmanuel Tardif) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1997, nr 22, pp. 11-23

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Rijsel en omgeving kennen de grootste concentratie aan theatergroepen en -zalen van heel Frankrijk. Naast de vele amateurgezelschappen zijn er op dit ogenblik ongeveer dertig professionele theatergezelschappen actief. De auteur beschrijft hoe het hedendaagse theater in het Rijselse is geëvolueerd en behandelt in haar artikel ook de problemen waarmee sommige van de gezelschappen te kampen hebben.

Lille et ses environs connaissent la plus grande concentration de troupes et de salles de théâtre de toute la France. Outre une foule de compagnies d'amateurs, on y trouve pour l'instant quelque trente compagnies professionnelles. L'auteur brosse l'évolution du théâtre contemporain dans la région lilloise et aborde les problèmes auxquels certaines d'entre elles sont confrontées.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.