Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Le Nord de la France, région frontalière européenne: un laboratoire de l'intégration européenne
0 Reacties
Voor abonnees

Le Nord de la France, région frontalière européenne: un laboratoire de l'intégration européenne

(Paul Drewe, Joël Hébrard) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1995, nr 20, pp. 161-180

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Dit artikel bevat een beknopte diagnose van de situatie van de Noord-Franse grens regio in Euregioverband, maar schetst ook perspectieven voor de toekomstige ontwikkeling. De diagnose beperkt zich tot het sociaaleconomische profiel van Nord-Pas-de-Calais, grensoverschrijdende organisatorische verbindingen en grote projecten. De perspectieven hebben betrekking op het institutionele kader en de socio-economische ontwikkeling. Het artikel is een Frans-Nederlandse coproductie. De Frans auteur kijkt van binnen de regio naar buiten. De Nederlandse auteur kijkt in omgekeerde richting. Het geheel is bedoeld als een bijdrage tot de discussie over de toekomst van de grote Euregio.

Cet article propose un diagnostic succinct de la situation de la région frontalière du Nord de la France dans le contexte de l'Euro-région, mais il esquisse aussi des perspectives de développement futur. Le diagnostic s'en tient au profil socio-économique du Nord-Pas-de-Calais, aux liens organisationnels transfrontaliers et aux grands projets. Les perspectives concernent le caractère institutionnel et développement socio-économique. L'auteur français regarde depuis la région vers l'extérieur, l'auteur néerlandais en direction inverse. L'ensemble se propose de contribuer à la discussion sur l'avenir de la grande Euro-région.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.