Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

L'agriculture dans les Pays-Bas Français
0 Reacties
Voor abonnees

L'agriculture dans les Pays-Bas Français

(André Delattre ) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1992, nr 17, pp. 198-206

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In deze bijdrage worden de kenmerken geschetst van de landbouw in Noord-Frankrijk. Die kwam in de jaren zestig in de verdrukking door de grote versnippering, de vele ruilverkavelingen, de problemen met de watertoevoer en de vlucht van de mensen naar de industrie. Door een nieuwe oriëntatie, betere vorming, grote ruilverkavelingen en water- en drainagewerken heeft de landbouw in het noorden een nieuwe impuls gekregen. Wel vrezen de boeren de concurrentie van de Belgische landbouwers na de eenwording van de Europese markt.

Esquisse des caractéristiques de l'agriculture du Nord de la France, menacée dans les années soixante par une parcellisation excessive, la fréquence des remembrements, les problèmes d'adduction d'eau et la fuite des gens vers l'industrie. Une nouvelle orientation, une meilleure formation, de larges remembrements, de grands travaux de maîtrise des eaux et de drainage ont donné de nouvelles impulsions à l'agriculture du Nord de la France. Néanmoins les fermiers craignent la concurrence de leurs homologues belges lors de l'unification du marché européen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.