Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

La presse écrite dans le Nord-Pas-de-Calais : un géant aux pieds d'argile
0 Reacties
Voor abonnees

La presse écrite dans le Nord-Pas-de-Calais : un géant aux pieds d'argile

(Philippe Martin) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1997, nr 22, pp. 40-56

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het aanbod van de geschreven pers in Noord-Frankrijk is de laatste dertig jaar sterk verschraald. In 1968 telde de streek nog vijf dagbladen, vandaag zijn dat er slechts twee: “La Voix du Nord” en “Nord-Eclair”. De auteur analyseert deze evolutie, ook geeft hij inzicht in de situatie van de weekbladen in de streek. De geschreven pers in Noord-Frankrijk is een reus op lemen voeten is, besluit de schrijver.

L'éventail de la presse écrite du Nord de la France s'est fortement appauvri ces trente dernières années. En 1968, la région comptait encore six quotidiens. Aujourd'hui, il n'en reste que deux: « La Voix du Nord » et « Nord-Eclair ». L'auteur analyse cette évolution; il expose également la situation des hebdomadaires de la région. Il en conclut que la presse du Nord de la France est un géant aux pieds d'argile.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.