Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Kerk en levensbeschouwing in Nederland
0 Reacties
Voor abonnees

Kerk en levensbeschouwing in Nederland

(Walter Goddijn) Ons Erfdeel - 1992, nr 3, pp. 373-381

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Algemene beschouwingen over de samenhang tussen godsdienst, kerk en levensbeschouwing - enerzijds zoals die in het verleden werd ervaren, anderzijds zoals die vandaag nog het maatschappelijke leven bepaalt. Sinds de Tweede Wereldoorlog wordt het onderzoek daarnaar gevoerd met sociologische research-methoden, en van de bevindingen van dat onderzoek maakt de auteur gebruik om een aantal cijfers weer te geven. In de actuele discussie oordeelt hij dat er vier feiten van betekenis zijn voor de recente veranderingen en hij geeft die samenvattend weer. Hij besluit dat in het moderne Nederland - naast geld - ook geluk en gezondheid hoge waarden zijn gebleven en dat kerk en levensbeschouwing daaraan een bijdrage kunnen blijven leveren.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.