Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Jacques Duquesne romancier: un réalisme sage
0 Reacties
Voor abonnees

Jacques Duquesne romancier: un réalisme sage

(Paul Renard) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1995, nr 20, pp. 43-53

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Jacques Duquesne was al een bekend journalist toen hij in 1977 als romanschrijver debuteerde. Tot 1995 publiceerde hij al acht romans. In dit artikel wordt een overzicht gegeven van zijn werk en worden ook de belangrijkste kenmerken ervan besproken. Het werk van Duquesne kan men plaatsen in de traditie van het realisme en het naturalisme. De personages komen in verschillende romans voor; meestal speelt het verhaal zich af in Noord-Frankrijk, het land van oorsprong van de auteur.

Jacques Duquesne était déjà un journaliste connu quand il fit ses débuts de romancier en 1977. Jusqu'en 1995, il avait publié huit romans. L'article offre un panorama de son œuvre et de ses principales caractéristiques. On peut situer l'œuvre de Duquesne dans la tradition du réalisme et du naturalisme. Les personnages apparaissent dans plusieurs romans, la plupart du temps situés dans le Nord de la France, terre d'origine de l'auteur.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.