Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

HOFLEVERANCIERS VAN HET MODERNE VARIÉTÉ. Tien jaar Ashton Brothers
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

HOFLEVERANCIERS VAN HET MODERNE VARIÉTÉ. Tien jaar Ashton Brothers

(Jos Nijhof) Ons Erfdeel – 2013, nr 3, pp. 122-124

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Worden theatervoorstellingen per definitie gekenmerkt door hun voorbijgaande aard, in meer of mindere mate geldt dat ook voor theatergenres. Een genre dat het meest te lijden heeft gehad van de experimenteerdrift in het theater en de opkomst van de nieuwe media, zijn waarschijnlijk de aloude revue en het daaraan verwante variététheater. In Nederland is de populaire komiek André van Duin een van de laatsten - misschien wel de laatste - die dat genre beoefent in een professionele mix van vertrouwde en meer eigentijdse showelementen. Onder de meer algemene noemer “theateramusement” is Van Duin echter niet de enige. Hoewel ze vermoedelijk een ander, voornamelijk jonger en wat meer op theater georiënteerd publiek aanspreken, vinden ook de vier mannen van de Ashton Brothers hun inspiratie in de ouderwetse variétévormen.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.