Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het Nederlands in het lager en middelbaar onderwijs in Frans-Vlaanderen - Le neerlandais dans l'enseignement primaire et secondaire en Flandre Française
0 Reacties
Voor abonnees

Het Nederlands in het lager en middelbaar onderwijs in Frans-Vlaanderen - Le neerlandais dans l'enseignement primaire et secondaire en Flandre Française

(Francis Persyn) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1995, nr 20, pp. 12-41

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De auteur, inspecteur voor het onderwijs van het Nederlands in Frankrijk, schetst eerst de historische ontwikkeling van het onderwijs van het Nederlands vanaf de ministeriële circulaire van 10 april 1970 tot het begin van het schooljaar 1994. Daarna wordt in detail en met veel concrete gegevens de huidige situatie besproken. De auteur duidt daarbij duidelijk aan wat de problemen zijn. Ten slotte evalueert hij de situatie en geeft ook enkele toekomstperspectieven van het onderwijs Nederlands in het lager en middelbaar onderwijs in Frankrijk.

L'auteur, inspecteur de l'enseignement secondaire du néerlandais en France, évoque d'abord l'évolution de l'enseignement du néerlandais depuis la circulaire ministérielle du 10 avril 1970 jusqu'au début de l'année scolaire 1994. Puis, avec force détails et données concrètes, il aborde la situation actuelle, en indiquant très clairement les problèmes qui se posent. Il évalue enfin la situation et esquisse quelques perspectives d'avenir pour l'enseignement du néerlandais en France dans les enseignements primaire et secondaire.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.