Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Een loopbaan als guerrillastrijder. Neerlandistiek in de Verenigde Staten
0 Reacties
Voor abonnees

Een loopbaan als guerrillastrijder. Neerlandistiek in de Verenigde Staten

(E.M. Beekman) Ons Erfdeel - 1986, nr 4, pp. 541-545

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In het artikel geeft de auteur een persoonlijk relaas van zijn werk als docent Nederlands en Nederlandkunde in de Verenigde Staten. Hij stelt dat Neerlandistiek aan het begin van zijn carrière zeker zijn roeping niet was. Maar langzaam dreven de omstandigheden hem in de richting van de Nederlandse literatuur. Dat zou leiden tot het organiseren van een programma Nederlands aan de Harvard universiteit. Hij gaat verder ook in op zijn werk als redacteur van de reeks \The Library of the Indies\", een serie vertalingen van Nederlandsch-Indisch literair werk. Hoewel de boeken niet erg goed verkochten, meent de auteur dat het grootste belang van de reeks in het feit ligt dat de vertalingen er zijn."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.