Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Droits et possessions de la prévôté de Watten au Moyen Age (XIe-XIVe siècles)
0 Reacties
Voor abonnees

Droits et possessions de la prévôté de Watten au Moyen Age (XIe-XIVe siècles)

(Stéphane Curveiller) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1999, nr 24, pp. 179-202

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De auteur bespreekt in zijn bijdrage de rechten en eigendommen van de proosdij van Waten van de 11e tot de 14e eeuw. Hij maakt daarvoor gebruikt van een 436 pagina's tellend cartularium. De proosdij ontstond tijdens de zogenaamde \Gregoriaanse hervorming\" van de 10e-12e eeuw. De aandacht van de auteur gaat uit naar drie aspecten van haar geschiedenis: de strijd tegen het water, de ontginning en de groei van de bezittingen.

A partir d'un cartulaire de 436 pages, l'auteur présente dans son article les droits et propriétés de la prévôté de Watten du XIe au XIVe siècles. La prévôté apparut au cours de la « Reforme grégorienne » des Xe et XIIe siècles. L'intérêt de l'auteur porte sur trois aspects de son histoire: le lutte contre l'eau, le défrichage et la croissance des propriétés. "

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.