Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De verzoenende figuratie van Matthijs Röling
0 Reacties
Voor abonnees

De verzoenende figuratie van Matthijs Röling

(Frank van der Ploeg) Ons Erfdeel - 2005, nr 3, pp. 425-427

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In 2005 staat het werk van de Nederlandse figuratieve schilder Matthijs Röling in de kijker met tentoonstellingen in onder meer het Drents Museum in Assen, het Frisia Museum in Spanbroek en Museum De Buitenplaats in Eelde. Frank van der Ploeg kenschetst in dit artikel de realistische schilderijen van Röling. Ze ogen alsof ze snel en zonder inspanning tot stand zijn gekomen, maar bulken in feite van het schilderstalent. Röling schildert zowel tuingezichten als “kastjes” en wandschilderingen. Je zou kunnen zeggen dat het dit soort schilderkunst ontbreekt aan maatschappelijk engagement, maar daar heeft de schilder zelf een antwoord op. Volgens hem moet schilderkunst immers elementen uit de werkelijkheid in een hogere harmonie samenbrengen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.