Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De toekomst van de textielsector in de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai - L’avenir du secteur du textile dans l’Eurométropole Lille-Kortrijk-Tournai
0 Reacties
Voor abonnees
samenleving

De toekomst van de textielsector in de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai - L’avenir du secteur du textile dans l’Eurométropole Lille-Kortrijk-Tournai

(Jan Laperre) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2013, nr 38, pp. 66-81

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De textielindustrie in Vlaanderen en Nord-Pas-de-Calais is een belangrijke sector die vandaag en in het verleden voor veel welvaart heeft gezorgd. Maar hoe ziet haar toekomst eruit in de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai? Technologie is daarin een belangrijke speler geworden en de Jan Laperre besluit dan ook dat er zeker een toekomst is voor de textielindustrie in de Eurometropool, maar dat ze verder zal evolueren naar een kennisgedreven sector.

L’industrie textile en Flandre et dans le Nord-Pas-de-Calais est un secteur économique qui, aujourd’hui comme hier, a apporté une grande prospérité. Mais que peut être l’avenir du secteur textile dans l’Eurométropole Lille-Kortrijk-Tournai ? La technologie y joue un rôle déterminant et Jan Laperre est convaincu que l’industrie textile a un avenir dans l’Eurométropole, à condition de se transformer en un secteur fondé sur la connaissance technologique.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.