Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De Stichting Anne & Albert Prouvost - Septentrion in Marcq-en-Barœul
0 Reacties
Voor abonnees

De Stichting Anne & Albert Prouvost - Septentrion in Marcq-en-Barœul

(Joost De Geest) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1992, nr 17, pp. 151-166

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In deze bijdrage wordt de geschiedenis geschetst van het ontstaan van de Fondation Prouvost in Marcq-en-Barœul. Deze privé-kunstorganisatie bestaat officieel vanaf 1974, maar er gaat een lange geschiedenis aan vooraf. Er wordt ook een overzicht gegeven van de lange reeks initiatieven die deze stichting Septentrion Fondation Annie & Albert Prouvost heeft genomen. De opbloei van het culturele leven in Noord-Frankrijk is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het beleid van de overheid, maar uit deze bijdrage blijkt dat het privé-initiatief hierin ook een belangrijk aandeel heeft gehad.

• L'article évoque la genèse de la Fondation Prouvost de Marcq-en-Barœul. Cette organisation artistique privée existe officiellement depuis 1974, mais elle possède une longue préhistoire. L'auteur donne également un survol de la longue série d'initiatives prises par cette Fondation Anne & Albert Prouvost-Septentrion de Marcq-en-Barœul. La floraison de la vie culturelle du Nord de la France est en grande partie imputable à la politique des autorités, mais cet article montre que 1'initiative privée y a également eu une part importante.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.