Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De politisering van de omroep in België
0 Reacties
Voor abonnees

De politisering van de omroep in België

(Jean-Claude Burgelman) Ons Erfdeel - 1988, nr 1, pp. 87-96

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De politisering van de omroep - of van andere openbare diensten - is een druk besproken, maar niet onderzocht probleem. Een van de gangbare opvattingen is dat die politisering een in tijd en omvang beperkt fenomeen is, dat zich sinds de jaren zeventig vooral op het niveau van de Raad van Bestuur afspeelt en zo doorsijpelt naar de hogere regionen van de omroephiërarchie. Maar bij nadere bestudering van de periode 1940-1960 blijkt dat de invloed van de politisering toen ook al aanwezig was en is blijven doorwerken tot nu, zowel op het niveau van de Raad van Bestuur als van het personeel. Tot slot plaatst de auteur het geheel binnen het kader van de discussie of een openbare dan wel commerciële omroep de beste garanties kan bieden wat betreft objectiviteit en kwaliteit.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.