Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De muzikale betrekkingen tussen Nederland en België
0 Reacties
Voor abonnees

De muzikale betrekkingen tussen Nederland en België

(Max Prick van Wely) Ons Erfdeel - 1992, nr 4, pp. 545-552

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In een opeenstapeling van feiten, data en namen schildert de auteur een gedetailleerd pallet van de muzikale betrekkingen tussen Nederland en Vlaanderen vanaf de onafhankelijkheid van België. Een belangrijke vereniging in die context was de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst, die nog in 1829 besloot tot de oprichting van plaatselijke afdelingen in Gent en Antwerpen, maar die zich na de gebeurtenissen in 1830 nog weinig met Vlaanderen bemoeide. Ruime aandacht wordt ook besteed aan de figuur Peter Benoit. Verder wordt de muzikale wisselwerking in de lage landen geïllustreerd met programmaboekjes, uitgaven als \Oude Vlaemsche Liederen ten deele met de melodieën\", en \"Het Oude Nederlandsche Lied\", en de periodiek uitgegeven albums van Toonkunst. Als belangrijk feit wordt nog gemeld dat Vlaanderen Nederland voor was in de oprichting van een opera."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.