Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

DE FRATSEN VAN ZANGER-SONGSCHRIJVER ANDRÉ MANUEL
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

DE FRATSEN VAN ZANGER-SONGSCHRIJVER ANDRÉ MANUEL

(Lutgard Mutsaers) Ons Erfdeel – 2015, nr 2, pp. 125-126

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Bijna dertig jaar geleden debuteerde de viermansband Fratsen met originele muziek en veelzeggende teksten in de eigen taal. Blikvanger was zangersongschrijver en gitarist André Manuel. Tien jaar en zes cd’s later ging ieder zijn eigen weg. In 2014 kwamen ze in de originele bezetting (naast Manuel: Adri Karsenberg op drums en samples, Roeland Drost op toetsen, en Frits Rietman op basgitaar) weer bij elkaar om te voelen of het nog werkte – niet voor een keer of bij gelegenheid, maar all the way. Daaruit kwam de alom bejubelde cd Caspar voort. Nu is Fratsen in de ogen van oude en jonge fans op de eerste plaats de band van Manuel, een cultheld pur sang. Niet voor niets nam de überhippe Nederlandstalige rapper Typhoon een track met hem op.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.