Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Contrapunt en creativiteit. De muzikale taal van Rafaël D'Haene
0 Reacties
Voor abonnees

Contrapunt en creativiteit. De muzikale taal van Rafaël D'Haene

(Mark Delaere) Ons Erfdeel - 1992, nr 3, pp. 419-423

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het werk van de Vlaamse componist Rafaël D'Haene zou in algemeen stilistische en technische termen gedefinieerd kunnen worden als lyrisch-expressionistisch, atonaal en dodecafonisch - maar uit onvrede met het gebrekkige beeld dat een dergelijke typering creëert, wil de auteur proberen om D'Haenens oeuvre van binnenuit te benaderen. Hij doet dit door - tegen de achtergrond van een algemene uiteenzetting over hoe de contrapunt functioneert - zijn contrapuntische techniek te beschrijven , die het waarmerk vormt van zijn stijl en die telkens weer de katalysator blijkt te zijn van zijn compositorische creativiteit. In zijn besluit wijst hij nog op het belang dat de componist hecht - zowel voor zichzelf als voor zijn leerlingen - op een hoge mate van beheersing van de muzikale techniek.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.