Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Charles Gaudelet peintre verrier lillois du XIXe siècle
0 Reacties
Voor abonnees

Charles Gaudelet peintre verrier lillois du XIXe siècle

(Hervé Oursel) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1990, nr 15, pp. 128-150

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In de kunstproductie van de 19de eeuw neemt de glasschilderkunst een belangrijke plaats in. De vraag was groot: er werden veel nieuwe kerken gebouwd en in de bestaande kerken dienden heel wat glasramen te worden vervangen. Overal in Frankrijk verschenen ateliers, zoals dat van Charles Gaudelet in Rijsel. Hij was wel niet de eerste glazenier in Rijsel, maar hij bereikte een zeer hoge graad van technische perfectie.

Dans la production artistique du XIXe siècle, la peinture sur verre occupe une place importante. La demande était importante: on construisait beaucoup de nouvelle églises et dans les églises existantes beaucoup de vitraux devaient être remplacés. Partout en France apparurent des ateliers, ainsi celui de Charles Gaudelet à Lille. Certes, il n'était pas le premier maître-verrier de Lille, mais il atteignit un très haut niveau de perfection technique.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.