Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Après nous le déluge! Genadeloze landschapsfoto’s van Carl De Keyzer
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Après nous le déluge! Genadeloze landschapsfoto’s van Carl De Keyzer

(Kurt De Boodt) Ons Erfdeel – 2013, nr 2, pp. 108-112

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Moments before the Flood, zo heet Carl De Keyzers jongste, ronduit overweldigende fotoboek. De afgeronde hoofdletters verzinken in de harde kaft waarop een grijzig zeelandschap dreigt. In de rechter driehoek van de vierkant afgesneden foto liggen door het tij afgesleten reuzenkeien. Schuin over dit landschap van water en steen, parallel aan de vloedlijn, loopt de titel. In de letters blinkt zilverfolie. De typografie doet denken aan de druipende aftiteling van een spannende B-film uit de jaren 1970, iets met blood in plaats van flood in de titel. Onverschillige rotsige keien en ruwe rotsformaties in zee omringd door opschuimend water waarboven een regenlucht niet veel soeps belooft: daarbij lijkt het landschap het in al zijn onverbiddelijke tijdloosheid, troosteloosheid en eeuwige herhaling te willen laten. Tot je vooraan een zwarte televisie met kapot beeldscherm ziet liggen, een afgedankt model van voor de flatscreen, en enkele petflessen met rode plastic dop. Ook dit oerlandschap bleef niet onaangetast.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.