Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De nieuwe oraliteit. Literatuur en de nieuwe media
0 Reacties
Voor abonnees

De nieuwe oraliteit. Literatuur en de nieuwe media

(Jan-Hendrik Bakker) Ons Erfdeel - 2006, nr 5, pp. 651-658

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Door nieuwe media en internet is het literaire landschap veranderd. Er worden bijvoorbeeld steeds meer luisterboeken verkocht. Op het vlak van de e-poëzie gebeuren er interessante dingen (bijvoorbeeld door Mark Boog of Tonnus Oosterhoff). Maar het internet heeft vooral heel veel informatie over literatuur breed toegankelijk gemaakt. Bovendien kan iedereen die dat wil zijn eigen poëzie of proza op het internet publiceren, en dat wordt dan ook gretig gedaan. Of de ontmoeting tussen literatuur en nieuwe media ook artistiek gezien een meerwaarde oplevert, is een andere vraag. Hier ligt een taak voor de literaire kritiek, vindt Jan-Hendrik Bakker: zij moet zich buigen over wat er op het internet aan literatuur verschijnt.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.