Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het eerste en het laatste. Bij een nieuwe Nederlandse literatuurgeschiedenis
0 Reacties
Voor abonnees

Het eerste en het laatste. Bij een nieuwe Nederlandse literatuurgeschiedenis

(Kees Fens) Ons Erfdeel - 2006, nr 2, pp. 203-206

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Deze tekst sprak Kees Fens uit bij de overhandiging van de eerste twee delen van de nieuwe Nederlandse literatuurgeschiedenis aan prinses Maxima van Nederland en prinses Mathilde van België op donderdag 23 februari 2006 in de Grote Kerk van Breda. “Het laatste en het eerste deel van de nieuwe literatuurgeschiedenis als eerste te laten verschijnen — het getuigt van een schitterend inzicht in het wezen van de literatuur”, vindt Fens. De delen zijn: Frits van Oostrom, ‘Stemmen op schrift. Geschiedenis van de Nederlandse literatuur vanaf het begin tot 1300', Bert Bakker, Amsterdam, 640 p. en Hugo Brems, ‘Altijd weer vogels die nesten beginnen. Geschiedenis van de Nederlandse literatuur 1945-2005', Bert Bakker, Amsterdam, 792 p.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.