Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Reeks

De Mediakaravaan

Met De Mediakaravaan brengen jonge cultuurjournalisten verslag uit over festivals in Nederland en Vlaanderen. Dat doen ze met recensies en reportages in de vorm van podcasts en teksten. Die lees en beluister je hier.

Thumbnail groene groei
samenleving Gijs Suy
6 min leestijd

Groene groei en andere illusies

Hoe kunnen we omgaan met de klimaatcrisis zonder te blijven steken in het huidige systeem van constante groei? Ecofilosofe Lisa Doeland en economen Jonas Van der Slycken en Elze Vermaas reiken nieuwe perspectieven aan, hoorde Gijs Suy van De Mediakaravaan tijdens boekenfestival FAAR in Oostende.

Thumbnail Woede
literatuur Kato Van Roy
5 min leestijd

Woede als brandstof voor verandering

Er is veel om ons ongerust over te maken. Dat dit niet hoeft te leiden tot moedeloosheid, maar net kan inspireren tot daden, zag Kato Van Roy tijdens het non-fictieboekenfestival FAAR in Oostende.

podcast
Oorzaken financieel c Maarten Nauw
1 min leestijd

Brengt een podcast brood op de plank?

Jonge cultuurjournalisten brengen met De Mediakaravaan verslag uit van podcastfestival Oorzaken. In deze podcastaflevering kijkt De Mediakaravaan naar de financiële kant van podcasts. Zit er wel een duurzaam verdienmodel achter?

Opening Shake Is Dead aangepast
4 min leestijd

De mythe van de python

Kunnen we ons bepaalde woorden opnieuw toe-eigenen en zo onze kwetsbaarheid tonen, vraagt Stefanie De Meerleer zich af na Shakespeare Is Dead, het festival voor nieuwe theaterteksten.

podcast
Ahilan Ratnamohan c Nichon Grelum
1 min leestijd

Vier woorden die jij nog niet kende

Jonge cultuurjournalisten brengen met De Mediakaravaan verslag uit van Shakespeare is Dead, een festival voor nieuwe theaterschrijvers. In de derde podcastaflevering gaat De Mediakaravaan in gesprek met toneelschrijver Ahilan Ratnamohan over taal en machtsrelaties.

podcast
Leesclub Si D c Nichon Glerum
1 min leestijd

Eerste hulp voor jonge makers

Jonge cultuurjournalisten brengen met De Mediakaravaan verslag uit van Shakespeare is Dead, een festival voor nieuwe theaterschrijvers. In deze tweede podcastaflevering sprak De Mediakaravaan met beginnende toneelschrijvers en ondersteunende organisaties om de obstakels in kaart te brengen én oplossingen te zoeken.

podcast
Opening borrel c Nichon Glerum
1 min leestijd

Shakespeare is dood, maar wie leeft er nog?

Jonge cultuurjournalisten brengen met De Mediakaravaan verslag uit van Shakespeare is Dead, een festival voor nieuwe theaterschrijvers. In deze eerste podcastaflevering praten de journalisten met theatermakers, festivalorganisatoren en bezoekers over het belang van nieuwe toneelteksten.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.