Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Wordt Frankrijk toch nog een fietsland?
0 Reacties
Voor abonnees
Onbegrensd
De Franse Nederlanden

Wordt Frankrijk toch nog een fietsland?

Wie de voorbije weken op het Vlaamse en Waalse platteland vertoefde kreeg heel wat fietsers te zien. Maar door de Coronacrisis hebben nu ook de Fransen het fietsen ontdekt. En daar speelt de overheid nu krachtig op in: rijstroken worden afgenomen van de auto en aan de fiets toegewezen. Maar hoe tijdelijk wordt dit succes?

Fietsers uit Vlaanderen en Wallonie picarde hoef je geen knooppunten meer te leren kennen. De recreatieve fietser beweegt zich vlotjes van punt naar punt zonder zich te hoeven bekommeren om kaarten en navigatie. Vooraf de route uitstippelen, de nummers noteren en weg ben je. Naarmate de Corona-weken aansleepten en de temperaturen de lucht in hingen werd het drukker op de knooppunten.

Maar ook het woon-werkverkeer per fiets gaat de voorbije jaren in stijgende lijn, met nu een duwtje door Covid-19 erbij. Natuurlijk speelde het weer mee, maar regelmatige filerijders stelden zich de voorbije tijd de vraag of het niet meer loont om een kilometervergoeding bij elkaar te rijden én intussen een frisse neus te halen. In alle veiligheid en zonder obligaat mondmasker zoals nu op het openbaar vervoer.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€10

€4/maand

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.