Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Waar kom ik, als ik niet aankom? Koolhaas' verzamelde dierenverhalen
0 Reacties
Voor abonnees

Waar kom ik, als ik niet aankom? Koolhaas' verzamelde dierenverhalen

(Wam de Moor) Ons Erfdeel - 1991, nr 5, pp. 696-710

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In 1989 mocht Anton Koolhaas de Constantijn Huygensprijs ontvangen voor zijn hele oeuvre en ook de verschijning van zijn verzamelde werken heeft een aanvang genomen. De auteur hoopt met zijn bijdrage te kunnen aantonen dat de verguizing van een deel van Koolhaas' oeuvre onterecht is, en dat niet alle eigenaardigheden van zijn proza gepromoveerd hoeven te worden tot onoverkomelijke tekorten. Daartoe geeft hij een grondige analyse van de dierenverhalen, die nu gebundeld zijn als \Alle dierenverhalen\" - met oog voor de zwakheden, maar met nadruk op de sterkten. Aan het slot wordt nog aandacht besteed aan de identificatie van Koolhaas met zijn verteller, en aan de onderliggende vraag in heel zijn oeuvre: \"waar kom ik als ik niet aankom?\" of \"Wat houdt ons in het leven op, terwijl we toch op weg zijn naar de dood?\"."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.