Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Vijftig jaar na Vijftig
0 Reacties
Voor abonnees
Remco Campert (1929-2022)

Vijftig jaar na Vijftig

(G.F.H. Raat) Ons Erfdeel - 2001, nr 2, pp. 282-284

Dit is een artikel uit ons papieren archief

N.a.v. de vijftigste verjaardag van de experimentele kunstbeweging Vijftig verscheen een nieuwe publicatie van Hans Renders en een heruitgave van een bloemlezing uit 1955. Ook wordt hier een boek over Bert Schierbeek, de verdediger van de vijftigers, besproken. Geen van deze publicaties bevatten de definitieve literatuurgeschiedenis van Vijftig, daarvoor schort er nog te veel aan. Hans Renders, Braak. Een kleine mooie revolutie tussen Cobra en Atonaal (De Bezige Bij, Amsterdam, 2000, 427 p.) Vijf 5 tigers. Een bloemlezing uit het werk van Remco campert, Jan Elburg, Gerrit Kouwenaar, Lucebert, Bert Schierbeek, met inleiding van Gerrit Kouwenaar en nawoord van Hans Renders (De Bezige Bij, Amsterdam, 2000, 100 p.) Karin Evers, Bert en het beeld (de Bezige Bij, Amsterdam, 2000, 192 p.)

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€10

€4/maand

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.