Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Vier woorden die jij nog niet kende
0 Reacties
© Nichon Glerum
© Nichon Glerum © Nichon Glerum
podcast De Mediakaravaan
kunst

Vier woorden die jij nog niet kende

Jonge cultuurjournalisten brengen met De Mediakaravaan verslag uit van Shakespeare is Dead, een festival voor nieuwe theaterschrijvers. In de derde podcastaflevering gaat De Mediakaravaan in gesprek met toneelschrijver Ahilan Ratnamohan over taal en machtsrelaties.

Toneelschrijver Ahilan Ratnamohan plaatst het publiek in de schoenen van iemand die Nederlands leert tijdens ‘Alle woorden die ik nog niet kende’, een van de opvallendste voorstellingen van het theatertekstfestival Shakespeare Is Dead (24 en 25 maart in Amsterdam). Hoe voelt het om je een nieuwe taal eigen te maken? Wat gebeurt er als je botst op woorden die je niet begrijpt?

In deze podcast gaat De Mediakaravaan in gesprek met Ahilan Ratnamohan over taal en machtsrelaties.

Beluister de podcast

Volg De Mediakaravaan op Spotify en Soundcloud.

De Mediakaravaan

De Mediakaravaan is het nieuwe talentontwikkelingstraject van cultureel tijdschrift en website de lage landen. Jonge cultuurjournalisten brengen verslag uit over festivals in Nederland en Vlaanderen. Dat doen ze met recensies en reportages in de vorm van podcasts en teksten.

De karavaan houdt in 2023 halt op twee evenementen: het festival voor de nieuwe theatertekst Shakespeare Is Dead (24 en 25 maart) en het podcastfestival Oorzaken (1 tot 4 juni), allebei in Amsterdam.

De komende jaren zal De Mediakaravaan ook langs andere evenementen trekken en plaats bieden aan andere makers (videoreporters, fotografen…).

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.