Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Shakespeare is dood, maar wie leeft er nog?
0 Reacties
© Nichon Glerum
© Nichon Glerum © Nichon Glerum
podcast De Mediakaravaan
kunst

Shakespeare is dood, maar wie leeft er nog?

Jonge cultuurjournalisten brengen met De Mediakaravaan verslag uit van Shakespeare is Dead, een festival voor nieuwe theaterschrijvers. In deze eerste podcastaflevering praten de journalisten met theatermakers, festivalorganisatoren en bezoekers over het belang van nieuwe toneelteksten.

Shakespeare is al vier eeuwen dood, maar zijn teksten worden nog heel vaak gespeeld. Is het niet eens tijd om nieuw werk een kans te geven? Die vraag stond centraal op Shakespeare Is Dead, een festival voor nieuwe theaterschrijvers.

De jonge makers van De Mediakaravaan waren erbij op de tweede editie (24 en 25 maart in Amsterdam). In deze podcast praten zij met theatermakers, festivalorganisatoren en bezoekers over het belang van nieuwe toneelteksten. Shakespeare is dood, maar welke teksten leven er nu wel op het podium?

Beluister de podcast

Volg De Mediakaravaan op Spotify en Soundcloud.

De Mediakaravaan

De Mediakaravaan is het nieuwe talentontwikkelingstraject van cultureel tijdschrift en website de lage landen. Jonge cultuurjournalisten brengen verslag uit over festivals in Nederland en Vlaanderen. Dat doen ze met recensies en reportages in de vorm van podcasts en teksten.

De karavaan houdt in 2023 halt op twee evenementen: het festival voor de nieuwe theatertekst Shakespeare Is Dead (24 en 25 maart) en het podcastfestival Oorzaken (1 tot 4 juni), allebei in Amsterdam.

De komende jaren zal De Mediakaravaan ook langs andere evenementen trekken en plaats bieden aan andere makers (videoreporters, fotografen…).

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.