Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Petrus Plancius, predikant en geograaf
0 Reacties
Voor abonnees

Petrus Plancius, predikant en geograaf

(Jozef Bossu) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1991, nr 16, pp. 107-124

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Petrus Plancius (Pieter Platevoet), geboren in 1352 in Dranouter (B), was niet alleen een belangrijk cartograaf, maar ook een van de belangrijkste hervormde predikanten. Mede door zijn toedoen kreeg op de Synode van Dordrecht (1618-1619) het strenge calvinisme de bovenband. In deze bijdrage wordt zijn werk als predikant en als cartograaf besproken.

Petrus Plancius (Pieter Platevoet), né en 1552 à Dranouter (B), n'était pas seulement un éminent cartographe, mais aussi un des principaux prédicateurs reformes. C'est en particulier grâce à lui que le calvinisme pur et dur l'emporta au synode de Dordrecht (1618-1619). L'article évoque aussi bien son activité de prédicateur que celle de cartographe.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.