Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Over Renate Rubinstein
0 Reacties
Voor abonnees

Over Renate Rubinstein

(Aad Nuis) Ons Erfdeel - 1987, nr 4, pp. 482-486

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Renate Rubinstein is als schrijfster aan haar twintigste boek toe, maar daarnaast neemt ze als columniste Tamar maandelijks deel aan de publieke discussie. Haar werk geeft de indruk één lange roman te zijn: niet alleen de terugkerende hoofdpersoon speelt daarin een rol, maar ook de thema's, die bovendien een duidelijke ontwikkeling vertonen. Haar polemische proza is grofweg over twee periodes te verdelen: een eerste waarin haar opinies grotendeels parallel liepen met die van het linkse lezerspubliek, en een tweede waarin ze eenzamer wegen insloeg en zich toespitste op het bestrijden van verkeerde denkbeelden en foute toestanden. Toen ze op dat vlak een onafhankelijke positie veroverd had, bereikte ze het voorlopig hoogtepunt van haar schrijverschap op het tegenoverliggende terrein, dat van de beschouwingen over het particuliere leven: het verslag van een echtscheiding en de confrontatie met een ongeneeslijke ziekte. Haar stijl is terecht veelgeprezen en zeer eigen, en ze kan de lezer na al die jaren nog steeds verrassen met een heel nieuw stuk.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.