Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Nieuw onderzoek naar het oorlogsverleden van de Nederlandse magisch realisten
0 Reacties
Voor abonnees

Nieuw onderzoek naar het oorlogsverleden van de Nederlandse magisch realisten

(Paul Depondt) Ons Erfdeel - 1992, nr 5, pp. 765-766

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Na tientallen jaren van onderzoek is een boek over de geschiedenis van de Nederlandse magisch realisten verschenen. Hen werd vaak collaboratie met de Duitsers verweten, niet het minst omdat de kunstenaars nu eenmaal bijzonder door de Duitsers gewaardeerd werden. John Steen neemt in het boek de gecompliceerde taak op zich om een beeld te schetsen van de kunstenaars en hun werk voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Hij meent dat de schilders vaak ongenuanceerd tot collaborateurs werden gebombardeerd: een aantal onder hen, zoals Willink, is nooit fout geweest. \Magisch Realisten en tijdgenoten in de verzameling van het Gemeentemuseum Arnhem\", Jan Brand en Kees Broos (red.), Waanders Uitgevers, Zwolle/Gemeentemuseum Arnhem, 1992."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.