Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

L'Avesnois: een stukje Henegouwen in een noordoostelijk hoekje van Frankrijk
0 Reacties
Voor abonnees

L'Avesnois: een stukje Henegouwen in een noordoostelijk hoekje van Frankrijk

(Marc Antrop) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2004, nr 29, pp. 53-75

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

L'Avesnois is een stukje Henegouwen in het noordoosten van Frankrijk. Het vormt het meest oostelijke deel van de regio Nord-Pas-de-Calais dat wordt omsloten door de Belgische provincies Henegouwen en Namen. Marc Antrop legt in deze bijdrage het accent op het landschap als getuige van een complexe geschiedenis, in een gebied dat in vele opzichten een grensgeval is. Deze bijdrage wordt voorafgegaan door een impressie van deze streek door fotograaf Johan M. Duyck.
L'Avesnois, petit coin de Hainaut dans le nord de la France, que jouxtent les provinces belges du Hainaut et de Namur, est la partie la plus orientale de la région Nord-Pas-de-Calais. Dans l'article qu'il lui consacre, Marc Antrop met l'accent sur le paysage, témoin d'une histoire complexe sur un territoire qui, à bien des égards, se situe loin de tout. Le texte est précédé d'une ‘impression' de la région, due au photographe Johan M. Duyck.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.