Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

La reconversion du bassin minier du Nord-Pas-de-Calais De herstructurering van het steenkoolbekken in de regio Nord-Pas-de-Calais
0 Reacties
Voor abonnees
samenleving

La reconversion du bassin minier du Nord-Pas-de-Calais De herstructurering van het steenkoolbekken in de regio Nord-Pas-de-Calais

(Catherine Bertram, Raphaël Alessandri) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2012, nr 37, pp. 84-103

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In juli jl. werd het steenkoolbekken van de regio Nord-Pas-de-Calais op de lijst van de UNESCO- Werelderfgoed geplaatst. Het is een bekroning voor een jarenlang volgehouden reconversiebeleid. Catherine Bertram, Raphaël Alessandri en Naïma Maziz bespreken de hoofdlijnen van dit beleid. Dat heeft niet alleen oog voor de economische en sociale problemen, maar ook voor de toeristische, ecologische en architecturale aspecten.
En juillet dernier, le bassin minier de la région Nord-Pas-de-Calais a été inscrit sur la liste du patrimoine mondial de l'UNESCO. Cette inscription marque l'aboutissement d'une politique de reconversion menée pendant des années. Catherine Bertram, Raphaël Alessandri et Naïma Maziz exposent les grandes lignes de cette politique, qui s'applique non seulement aux problèmes économiques et sociaux, mais aussi aux aspects touristiques, écologiques et architecturaux.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.