Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

La politique des archives dans le Nord et le Pas-de-Calais
0 Reacties
Voor abonnees

La politique des archives dans le Nord et le Pas-de-Calais

(Claude Lannette ) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1995, nr 20, pp. 117-131

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De archieven van de Nord en de Pas-de-Calais behoren tot de belangrijkste van Frankrijk. Ze staan onder het gezag van de Conseil général. De archieven van de Nord beschikken over 60 km rekken, die van de Pas-de-Calais over 40 km. Deze archieven bewaren twaalf eeuwen patrimonium in schrift en beeld. Door onderzoek, door uitlenen aan binnenlandse en buitenlandse organisaties en door het organiseren van nationale en internationale tentoonstellingen willen zij bijdragen tot de wetenschappelijke en culturele opwaardering ervan.

Les archives du Nord et du Pas-de-Calais comptent parmi les plus importantes de France. Elles relèvent de l'autorité du Conseil général. Les archives du Nord disposent de 60 km de rayons, celles du Pas-de-Calais de 40. Des archives conservent le patrimoine scripturaire et iconographique de douze siècles. Par le biais de la recherche, du prêt à des organisations nationales et étrangères et de l'organisation d'expositions nationales et internationales, elles entendent contribuer à leur revalorisation scientifique et culturelle.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.