Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

La christianisation des pays au nord de la Somme
0 Reacties
Voor abonnees

La christianisation des pays au nord de la Somme

(Michel Rouche ) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1981, nr 6, pp. 81-92

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Overzicht van de kerstening van het gebied ten noorden van de Somme. De kerstening van de Franken begon pas goed in 506 toen Clovis zich liet dopen. In 596 lanceerde Gregorius de Grote de missionering van Engeland en bereikte het christendom de monding van de Somme en de boorden van de Authie. In de 7e eeuw veranderden de missionarissen van tactiek, men preekte nu ook in het Frankisch. Omstreeks 700 was de bekering van de Saksische kustbewoners een feit en die van Vlaanderen werd in de 8e eeuw voltooid.

Aperçu de la christianisation du territoire situe au nord de la Somme. La Christianisation des Francs ne commença vraiment qu'au baptême de Clovis en 506. En 596, Grégoire le Grand envoya des missionnaires en Angleterre tandis que le christianisme atteignait l'embouchure de la Somme et les rives de l'Authie. Au VIIe siècle, les missionnaires changèrent de tactique et se mirent à prêcher également en francique. Vers 700, la conversion des Saxons du littoral était acquise; celle de la Flandre le serait au VIIIe.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.